Neuscorrectie

Neuscorrectie behandeling

Je neus is een belangrijke factor voor het gezicht. Daarom kan een neuscorrectie behandeling bij veel mensen een groot effect hebben op de lange termijn. Waar een neuscorrectie voor de een een noodzaak is, kan het voor de ander een wens zijn. In beide gevallen wordt u bij Dr. Lohuis altijd op een professionele manier geholpen en behandeld.

Dr. Lohuis is dé specialist in neuscorrecties, waarbij aandacht en persoonlijke zorg centraal staat. Daarom start een neuscorrectie behandeling bij Dr.Lohuis altijd met een persoonlijk consult waarbij uw wensen uitgebreid besproken worden. Daarbij begeleid Dr. Lohuis zorgvuldig bij je beslissing en keuze voor een passende neuscorrectie behandeling. Ook tijdens en na uw neuscorrectie ingreep wordt u met begeleid door Dr. Lohuis.

Soorten Neuscorrecties

Neustipcorrectie
Een neustipcorrectie is een cosmetische chirurgische procedure waarbij de vorm van de neustip wordt aangepast. Deze procedure kan worden uitgevoerd om de grootte, vorm of positie van de neustip te veranderen, afhankelijk van uw wensen.

Neus verkleinen
Een neusverkleining is een cosmetische chirurgische ingreep waarbij de grootte en vorm van de neus worden verminderd. Bij een neusverkleining wordt het kraakbeen en het bot van de neus ingekort of herschikt om de neus te verkleinen en te verfijnen.

Neuscorrectie revisie
Een neuscorrectie revisie is een tweede chirurgische ingreep die wordt uitgevoerd om de resultaten van een eerdere neuscorrectie te corrigeren of te verbeteren. Soms kan het voorkomen dat u na de eerste neuscorrectie niet tevreden bent met het uiteindelijke resultaat, of dat er zich complicaties voordoen, zoals een asymmetrische neus, een neus die te groot of te klein lijkt, een ingevallen neus, of een andere ongewenste verandering. We zien dit vaak bij patiënten die een neuscorrectie hebben laten doen in het buitenland.

neuscorrectie behandeling
Hoe ziet een behandeling eruit?

Neuscorrectie Behandeling

Stap 1

Neuscorrectie Intake

Over Dr. Lohuis - Neuscorrecties

Afspraak met Dr. Lohuis

Een vorm verbeterende operatie van de neus is een ingrijpende behandeling. Het is ook een moeilijke ingreep, vanwege de complexe anatomische bouw van de neus. Ook mentaal kan het een grote stap zijn. Daarom neemt Dr. Lohuis alle tijd voor u tijdens een eerste intakegesprek. Tijdens deze afspraak geeft de chirurg vooral uitleg over de ingreep, eventuele risico`s en de nazorg van het traject. Allereerst bekijkt Dr. Lohuis uw gezicht en worden de mogelijkheden uitvoerig met u besproken. Daarnaast zal Dr. Lohuis u vragen naar uw medische achtergrond, gezondheid en medicijngebruik.

* Gebruikt u medicatie? Neem dan een recente medicatielijst mee. Deze is op te vragen bij uw huisarts. Mocht het nodig zijn om uw medicijngebruik tijdelijk te staken uit voorzorg op mogelijke risico’s of complicaties, dan staakt u indien nodig uw medicijngebruik in overleg met uw huisarts. 

Gesprek met consulent

Bij een neuscorrectie behandeling bij Dr. Lohuis krijgt u een consulent toegewezen. De consulent zal u door uw gehele behandeling begeleiden en is ook uw contactpersoon. Na de intake met Dr. Lohuis krijgt u een gesprek met de consulent, die u informatie zal geven over het traject. Ook krijgt u informatie over de tijdsplanning, kosten en nazorg.

Stap 2

Neuscorrectie Behandeling

Ontvangst in de kliniek

Na uw intake met Dr. Lohuis bent u goed voorbereid voor uw behandeling. Er wordt een afspraak gepland voor uw neuscorrectie behandeling. De ingreep duurt ongeveer 1,5 uur, maar Dr. Lohuis en het team van verpleegkundige en assistente zullen u de volledige dag van uw behandeling persoonlijk zal begeleiden. Op de dag van de ingreep worden eerst uw gegevens gecontroleerd bij de balie. Daarna wordt u door de verpleegkundige begeleid naar de operatiekamer. De verpleegkundige zal u vervolgens de laatste informatie geven over uw ingreep en brengt u naar de operatiekamer.

De operatie

Op de operatiekamer kunt u kiezen voor een neuscorrectie met plaatselijke of algehele narcose. Dr. Lohuis zal de voor- en nadelen zorgvuldig met u met u bespreken. Vervolgens start de neuscorrectie operatie. De littekens van de operatie zullen aan de binnen- of onderkant van het neustussenschot komen. Mocht u moeite hebben met ademen door de neus door bijvoorbeeld een scheefstaand neustussenschot, dan kan dit tijdens de operatie verholpen worden.

Na de operatie

Na de operatie wordt u naar een ruimte begeleid om rustig bij te kunnen komen. Er wordt een inwendig verband aangebracht (beter bekend als de neustampon). Daarnaast krijgt het uitwendig verband van gips kalk of pleister, afhankelijk van uw ingreep. Zodra u zich weer goed voelt en Dr. Lohuis het verantwoord vindt, mag u weer naar huis.

Neuscorrectie Kosten bij Dr. Lohuis
Stap 3

Neuscorrectie Herstel & Nazorg

Nazorg Neuscorrectie

Na uw neuscorrectie krijgt u in- en uitwendig verband. Het inwendige verband (de neustampon) kunt er eventueel zelf na 2 dagen verwijderen. Het uitwendige verband (het neuskapje) wordt na ongeveer een week verwijderd. De meeste mensen ervaren na de operatie weinig ongemak en er is zelden sprake van pijn.

Het grootste deel van de zwelling en eventuele blauwe verkleuring rondom de oogleden en wangen is na de eerste week verdwenen. Op dat moment mag het neuskapje ook verwijderd worden. Zodra het uitwendige verband is verwijderd, zal uw neus nog stijf, gezwollen en (on)gevoelig aanvoelen. Uw neus krijgt na zo’n 6 tot 12 maanden zijn normale gevoel en beweeglijkheid terug. Dit bekent dat uw neus dan volledig inwendig is genezen.

Herstel Neuscorrectie

In geval van medium tot relatief dikke huid duurt het tot ongeveer een jaar na de neuscorrectie voordat de neus zijn definitieve definitie heeft bereikt. Na de grootste verandering direct na de operatie wordt de neus dus elke maand een beetje mooier.

After Care

Na de operatie ontvangt u speciale Aftercare producten, die de huid rondom uw neus helpen te herstellen. Deze huidproducten zijn specifiek ontwikkeld met medisch specialisten van de kliniek.

Het Eindresultaat

Pas na een jaar kunt u het eindresultaat pas goed beoordelen. Een neuscorrectie is voor het leven.

Neuscorrectie FAQ

Wat is de prijs van een neuscorrectie?

Een neuscorrectie is een operatie die wordt uitgevoerd onder algehele narcose. In een persoonlijk consult kan met u de prijs worden bepaald, maar over het algemeen begint de prijsrange van een neuscorrectie bij 5000 euro. Het functionele gedeelte van de neuscorrectie wordt wel bij de zorgverzekeraar terug gevraagd. Dit regelt de Bergmankliniek voor u. U hoeft daar zelf niets voor te doen.

Hoe krijg je een gratis neuscorrectie?

Een neuscorrectie is een investering in jezelf. Bij de Bergmankliniek bestaan er momenteel geen programma’s voor een gratis neuscorrectie.

Hoe pijnlijk is een neuscorrectie?

Een neuscorrectie wordt postoperatief door de meeste patiënten niet als een pijnlijke ingreep ervaren. De ingreep zelf vindt plaats onder algehele narcose en is dus pijnloos.

Wat kan er fout gaan bij neuscorrectie?

De kans op nabloedingen of complicaties zijn erg klein door het gebruik van speciale neustampons. Mochten er eventueel toch infecties ontstaan, dan kunnen deze verholpen worden door middel van antibiotica. Na een neuscorrectie behandeling kan uw neus kan wel voor wat langere tijd gezwollen en gevoelig zijn bij aanraking, maar uw reuk blijft wel onaangetast.

Hoe moet je slapen na een neuscorrectie?

Na de neuscorrectie wordt de neus beschermd met een kapje gedurende een week. Daarmee kun je goed op je rug, maar ook wel op je zij slapen. Een kussen onder het hoofd kan helpen om de zwelling te verminderen.

Wat mag ik niet doen na een neuscorrectie?

Allereerst is het belangrijk dat u de eerste 6 weken niet uw hoofd lager dan het hart brengt, om te voorkomen dat er teveel bloed naar uw neus stroomt. Dit kan namelijk een zwelling of bloeding veroorzaken. Daarnaast mag u de eerste 6 weken na de operatie niet sporten, of krachtig uit u neus snuiten of niezen. Als u een bril draagt, mag u geen bril dragen met een zwaar montuur voor de eerste 6 weken.

Overweegt u een neuscorrectie behandeling bij Dr. Lohuis? Of heeft u nog verdere vragen over een neuscorrectie behandeling bij Dr. Lohuis? Aarzel dan niet en neem contact op. Dr. Lohuis!

Ervaring neusoperatie

“Dit had ik jaren eerder moeten doen”

Deze uitspraak hoor ik vaak terug op de controle afspraak na een neuscorrectie. Vaak merk je pas na de neusoperatie écht hoeveel impact een nieuwe neus heeft op je dagelijkse leven, zowel esthetisch als functioneel.

Een goed uitgevoerde neusoperatie heeft een ‘natural look’. De neus verdwijnt als het ware in het gezicht, waardoor andere aspecten zoals de ogen, wenkbrauwen en de lippen beter tot hun recht komen.

Een neuscorrectie is maatwerk. Je bent van harte welkom voor een persoonlijk advies.

Dr. Lohuis helpt u graag verder! In geval van een afspraak bij de Bey by Bergman Clinics in Hilversum wordt u altijd persoonlijk gezien door Dr Lohuis en ook door hem persoonlijk geopereerd. Tijdens consult kunt u al uw vragen kwijt over allerlei verschillen neuscorrecties zoals: neus versmallen, neus verkleinen, neusbrug of hump correctie, neustipcorrectie, neusvleugel correctie.

Maak direct telefonisch een afspraak met Dr. Lohuis via +31 088 9000 535 of verstuur uw bericht via het contactformulier. 


    Bekijk de Privacyverklaring.